В блога „Животинките у дома“ може да намерите полезна информация, както и да дадете такава, свързана с отглеждането на Вашия домашен любимец – декоративен заек или котка.

Създадохме този блог с цел събиране на възможно най-полезни статии, тъй като от години отглеждаме животинки и сме се убедили, че търсенето на подробна и достоверна информация е доста трудна задачка. Всички статии са 100% авторски и са написани след задълбочено търсене на информация и консултации с ветеринарни лекари, както и съвети от личния ни опит в отглеждането на тези два вида домашни животинки.

Статиите, свързани с отглеждането на декоративен заек, са с автор Мария.

Статиите, свързани с отглеждането на котка, са с автор Анна.

Надяваме се информацията, която Ви предоставяме, да бъде от полза на всички Вас.

Ако имате запитване към нас или Ви вълнува даден въпрос, свързан с домашните животинки, можете да ни намерите на e-mail: domashnijivotinki@gmail.com  или да ни оставите съобщение в полето за коментар, поместено по-надолу.

Ако са Ви харесали нашите статии и съвети, то можете да се абонирате да получавате e-mail всеки път, когато публикуваме нова статия.

Моля, за да Ви отговорим, пишете ни на кирилица!

Advertisements

2 responses »

 1. Рилка Тасева каза:

  Здравейте , от скоро едно дворно коте се настани в къщи и си заживя при нас , мислехме го за мъжко , но от два дни от долу му тече кръв , нещо като цикъл , а то не се ближе там и кръвта си тече … какво е това , котето е на около година . Да не е болно ? Обезпаразитихме го външно и вътрешно , но тая кръв ме тревожи ! Моля , дайте съвет ! Поздрави !

  • jivotinkiteydoma каза:

   Здравейте,

   За разлика от хората, женските котки нямат месечна менструация. Те се разгонват на цикли и това обикновено не е придружено с кървене. Наличието на кървене или секрет от влагалището може да

   се дължи на:

   1.Спонтанен аборт – Ако котето е на около година, значи е достатъчно голямо да премине през първия си цикъл на размножаване. Има голяма вероятност да е било бременно, но да не е успяло да износи котилото. Друг вариант е, вече да е родило, но част от плацентата да е останала вътре. Ако е имало раждане, женската ще стои близо до котетата в първите дни и ще се показва рядко. От написаното съдя, че абортът е по-вероятната причина.

   2.Травма – В този случай може да има кървене както при мъжките, така и при женските котки. Следете поведението на животното. Опипайте корема на котето. Има ли сигнали за болка? Мяучи ли? Храни ли се?

   3.Инфекция – Може да става дума както за инфекция на влагалището, така и за такава на пикочните пътища. Отново ще се наблюдава дискомфорт, сигнали за болка, кървенето ще е продължително.

   4.Кървенето може да не идва от влагалището, а от ануса. Проверете със сигурност източника на секрета. Възможно е да става дума за инфекция на аналните жлези.

   При всеки един от гореспоменатите варианти е препоръчително животното да се заведе на ветеринар! Кървенето от влагалището е признак за потенциално животозастрашаващо състояние!

   Поздрави,
   Ани

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s